Når man endeligt har fået anskaffet sig en bil, som man er rigtigt glad for, så har man typisk slet ikke lyst til at tænke på trafikuheld. Det har man selvfølgeligt aldrig, men særligt når man har en helt nyt bil, som stadig skinner, kan det være en forfærdelig tanke. De store uheld er selvfølgeligt altid forfærdelige, og her er man typisk ret ligeglad med, hvad der sker med bilen: bare alle passagerene har det godt. De fleste uheld er dog slet ikke så voldsomme, og takket være den store sikkerhed i moderne biler, så er passagerene i en bil typisk ganske godt sikrede. Det, der primært gør ondt i disse mindre uheld, er altså hvad der sker med en smukke nye bil. Ingen har lyst til buler eller ridser i en helt ny bil!

Man kan selvfølgeligt ikke sikre sig 100% imod den slags, uanset hvor god en bilist man er. Der sidder også mennesker bag rattet i de andre biler, og mennesker laver nogle gange fejl. Det vigtigst er imidlertid, at dem der forårsager uheldet tager ansvar for det. Det er den eneste fair løsning: hvis man er skyld i et uheld, så må man også være den, der tager ansvar for at rette op på den skade der er sket. Hvis jeg kører stille og roligt rundt i min renault clio, og en eller anden fartbølle prøver at overhale, men ender med at køre ind i mig, så er det selvfølgeligt fartbølllen der skal betale for skaderne på min flotte nye bil. Vedkommende er selvfølgeligt forsikret, så de skal ikke engang have penge op af lommen som sådan.

Desværre er det bare ikke altid, at dem der skaber problemerne, har lyst til at opføre sig på ærlig vis. Nogle gange flygter de fra gerningsstedet, og andre gange begynder de at beskylde dig for at være den, der gjorde noget galt. I disse tilfælde er det en god idé at have et bilkamera i forruden. Sådan et bilkamera kan nemlig løbende filme alt hvad der sker på vejen, og dermed give dog video-dokumentation for, hvordan et uheld opstod. Hvis den anden bilist ikke vil acceptere deres ansvar, så kan du ganske enkelt præsentere videoen i retten eller til dit forsikringsselskab. På den måde bliver skylden lagt det rette sted, og du ender ikke med at skulle betale mere for din forsikring fremover.

Et bilkamera går altså ikke ind og beskytter dig imod at et uheld opstår. Men hvis du er så uheldig, at være involveret i en trafikulykke, så har du nu bevis på, hvordan det skete og hvem der skal holdes ansvarlig. Det kan altså beskytte dig imod grundløse beskyldninger, slåskampe med forsikringsselskaber og en øget præmie på din bilforsikring.