Det kan nogle gange være en sund øvelse, at overveje hvordan ens liv ville have udformet sig, hvis man var født i en helt anden tid. Hvordan ville du have klaret dig, hvis du var født i Danmark for 50 eller 100 år siden? Hvordan ville din barndom have formet sig, og hvilket job ville du ende ud med at udføre? Hvordan ville du se på verden omkring dig, og hvad ville være din tilgang til virkeligheden? Hvad ville være vigtigt for dig, som ikke er vigtigt nu, og hvad ville du være ligeglad med, selvom det lige nu er din største prioritet?

Ved at dagdrømme om disse muligheder sætter vi vores eget liv i perspektiv. Vi bliver opmærksomme på, at vores historie ganske vist er én, vi selv har været med til at skrive ? men at vores omgivelser i den grad også indgår som medforfattere. Du ville have været et meget anderledes menneske, med et markant anderledes liv, hvis du var født ind i en anden tid eller et andet sted.

Når vi lærer, at vores historie kunne have været fuldstændigt anderledes, så går det også op for os, at vi har fuld frihed til at omskrive vores fremtid. Bare fordi vi er kommet ind i et spor, hvor vi har fortalt os selv den samme historie om hvem vi er i mange år, så kan vi stadig lave fuldstændigt om på tingene. Vi er frie til at lave pludselige skift, og bryde med det, vi har bildt os selv ind er vores ?skæbne?. Vi opdager at vi har kontrollen over vores livs retning, og at det dermed betyder, at vores liv er vores eget ansvar. Vi får ikke noget ud af, at brokke os over, hvor vi er i vores liv: vi er den primære forfatter. Hvis vi ikke er tilfredse, så kan vi begynde at lave om på det, med det næste kapital vi vælger at skrive.

Som du kan høre, så har denne realisering gjort et enormt indtryk på mig. Det er en gave, som jeg gerne vil give videre til mine egne børn. Men hvordan får man lige børn til at kaste sig ud i den form for filosoferen? Det virkede som en hård nød at knække.

Men så var jeg ude for at lede efter en julegave til min søn, og jeg faldt over Assassin?s Creed Valhalla. Så ramte det mig pludseligt: det her kunne virke! Går vi langt nok tilbage i tiden, så var vores forfædre vikinger. Dette spil ville give min søn mulighed for, at prøve kræfter med vikingelivet på hans Playstation. Den form for interaktiv underholdning må da være mindst ligeså effektiv en måde, at opnå den filosofiske indsigt, som mit dagdrømmeri var for mig.