Hvis du spørger 100 mennesker om, hvad deres absolutte drømmebil er, så vil en god portion af dem fortælle dig, at det er en Mercedes de helst vil have. Der er få mærker der kommer op på siden af Mercedes når det kommer til at producere biler, der emmer af luksus og høj kvalitet. Hvis pris ikke var et problem, så ville vi alle køre rundt i en Mercedes eller noget tilsvarende: alle sætter pris på komfort, kvalitet og følelsen af at blive forkælet, hver gang man er ude for at køre en tur.

For langt de fleste bliver drømmebilen dog aldrig realiseret. Det er en bil der forbliver i drømmeland, mens man må nøjes med en praktisk bil i den virkelige verden, fordi det nu engang er den bil, som budgettet giver plads til. Vi kan dårlige beklage os over, at vi ikke har råd til en luksuriøs Mercedes: vi har det trods alt meget godt. En Mercedes ville bare skubbe tingene en anelse op.

Det lyder dog til, at Mercedes også har fundet ud af, at rigtigt mange drømmer om en Mercedes men aldrig tager springet. På en måde er det selvfølgeligt en god ting for Mercedes som brand: det kan være godt for et luksus-mærke at være både eftertragtet og svært at få fat i. Det gør det endnu mere prestigefyldt for dem, der har masser af penge, at købe sig en Mercedes. Man køber sig ikke bare luksus og komfort: man får også mulighed for at køre i noget eksklusivt.

Det er en af grundene til, at Mercedes ikke bare kan sænke deres priser, så vi alle kan være med. Det ville gøre bilerne mindre attraktive overfor dem, der er villige til at betale de nuværende priser. Samtidig ville Mercedes nok være nødt til at gå på kompromis med en række ting, som bliver værdsat af dem, der er villige til at betale fuld pris. Det er alt i alt ikke en særlig positiv ting for Mercedes, og derfor er det helt forståeligt, at de ikke går den vej.

Men de har ikke ignoreret os ?almindelige? mennesker der drømmer om at eje en Mercedes. De har i stedet gjort noget nær en geni-streg ved at lancere den nye Mercedes CLA. Med deres CLA model har de taget alle de bedste ting ved Mercedes ? kvaliteten, rummeligheden og forkælelsen ? og gjort den tilgængelig til en overskuelig pris. Den er så tæt på A-klassen som man kan komme, uden at skulle betale de høje priser for detaljer, der praktisk set er irrelevante, men som stadig tiltaler dem, der har rigeligt med penge at bruge. De har altså gjort det muligt for alle at indfri deres drøm om at eje en Mercedes, uden at snyde dem der går op i ekstremt luksus og eksklusivitet.