Det er svært at være kritisk overfor moden. De fleste mennesker går enten rigtigt meget op i moden, og resten er typisk ligeglade. Der er altså ikke nogen der er decideret imod fænomenet: i værste fald bliver det anset som noget neutralt. Folk accepterer at modetøj er en ting, og at trends skifter med tiden. De går bare ikke nødvendigvis særligt meget op i selv at tilpasse deres garderobe eller udseende.

Hvis man tvinges til at sige noget negativt om moden, så vil det dog nok ske med udgangspunkt i manglen på personlighed. Mode handler i bund og grund om trends og popularitet. Hvis det pludseligt er moderne med korte grønne kjoler, så er det ikke fordi korte grønne kjoler pludseligt opfylder vores praktiske behov bedre i den sæson. Tøj er sjældent moderne fordi det på innovativ vis løser nye problemer, eller fungerer bedre som påklædning, end det tøj der var moderne sidst. Nej, det handler udelukkende om popularitet. Verden er fyldt med trendsettere, og deres mål er at finde frem til en ny og spændende stil, som de så kan gøre populær på verdensplan.

Det er alt sammen meget fint. Der er givetvis nogle mennesker derude, der er rigtigt gode til at komme på nye flotte looks. Det giver sig selv, at mange af os gerne vil kigge dem i kortene, så vi også kan klæde os rigtigt flot på. Men er det ikke lidt sørgeligt, hvis vi alle sammen bare går og ligner hinanden? Moden bevæger sig så hurtigt i dag, at vores forskellighed mest har noget at gøre med, at ingen har råd til altid at købe det sidste nye skrig, så snart det kommer ud. Nogle er altså bare mere ?bagud? i forhold til modens trendsettere end andre er.

Stine Goya og andre danske designere er dog blevet opmærksomme på denne problemstilling, og de har valgt at sige stop. Vi går op i vores individualitet her i landet: vi skal alle have lige muligheder, men vi anerkender også, at alle mennesker er forskellige. Ikke to danskere er ens. Så hvorfor skulle vores påklædning være det? Stine Goya har gjort det til et eksplicit mål, at gøre moden personlig. Man kan altså selv sammensætte et look, som selvfølgeligt er farvet af tidens trend og mode, men som samtidig giver plads til det personlige præg. Du kommer ikke til at ligne en klon af alle de andre. Du får i stedet et moderigtigt udseende, som er helt dit eget.

Hvis du ikke er den kreative type, så er det heller ikke noget problem. Alt tøjet er stadig moderne, så du kan ikke gøre noget forkert. Du har blot mulighed for at lade din personlighed skinne igennem, i stedet for at være en eksakt kopi af de andre, der også følger moden.